Nascholing Compassie trainer

In 2018 organiseren wij een compassie bijscholing.

Met deze bijzondere dag gaan wij dieper in op de theorie en praktijk van het beoefenen en uitdragen van compassie.

Deze nascholing telt mee voor de MYVN accreditatie.

Inhoud Compassie nascholing.

Compassie wordt binnen het Tibetaans boeddhisme gedefinieerd als de wens dat iedereen, en dus ook wij zelf, vrij mag zijn van lijden en de oorzaken van lijden. Compassie is letterlijk het goede, en warm kloppend hart, van het Tibetaans boeddhisme. Samen met wijsheid vormen ze de twee noodzakelijke vleugels om ons bijzondere menselijke potentieel tot volledige bloei te kunnen laten komen.

Compassie is een betrokkenheid voelen bij emotionele en/of fysieke pijn van zowel onszelf alsook van anderen. Vanuit deze betrokkenheid kan moed en bereidheid groeien om ook daadwerkelijk dit lijden proberen te verlichten. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het trainen van compassie onze gezondheid op een zeer positieve manier ondersteunt en beïnvloedt.

Tijdens deze dag zullen we kennis maken met de (logische) stapjes die toewerken naar deze uiteindelijk zeer moedige houding. We zullen samen discussieren en oefenen. Niet alleen in meditatie maar ook met eenvoudige fysieke oefeningen. Daarnaast zal Chenrezig, als boeddha manifestatie en HÉT symbool van grote compassie, geïntroduceerd gaan worden.

Met mindfulness als waardevolle basis kunnen we groeien en trainen in kindfulness.

 Door wie:

We zijn enorm trots dat deze dag gegeven wordt door Annelies van der Heijden.  Ze is sinds 1998 nauw betrokken bij het Boeddhistisch Maitreya Instituut Nederland en de FPMT organisatie. Ze volgde o.a. 3 jaar fulltime studie in Italië aan een van de ‘FPMT’ instituten.

Wie

De nascholing is geschikt voor professionals; mindfulness trainers, coaches en andere professionals die werken met Mindfulness-Based en compassiegerichte methodieken. Als deelnamecriterium geldt het eerder hebben gevolgd van BMO1 of soortgelijke opleiding.

Wat

Deze dag is een prachtige en diepgaande verdieping op het gebied van compassie.

Waar 

Deze dag wordt gegeven bij BalanSanté

Wanneer 

zaterdag 21 april 2018.

Nog maar enkele plaatsen vrij. 

Nascholingsuren en bewijs van deelname

De nascholingsdagen worden gemeld bij de MYVN als erkende nascholing voor mindfulness trainers. Het aantal lesuren bedraagt 6,5. Deelnemers ontvangen na afloop een bewijs van deelname.

Investering

€145,-.

 Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW en literatuurlijst.  

Annelies van der Heijden

annelies.jpg boeddhistische docent
alanSante Mindfulness opleiding
mindfulness zomerweek

Aanmelden compassie bijscholing

Je bent van harte welkom om mee te doen de compassie dag.