Annelies van der Heijden

Dag, mijn naam is Annelies van der Heijden en ik woon al sinds 1986 in Amsterdam.

Ik geef binnen de mindfulness opleiding het onderdeel Boeddhisme en de Yoga lessen.  Het Boeddhisme en mindfulness hebben namelijk vele raakvlakken die we samen gaan ontdekken, bespreken en beoefenen. Boeddha betekent letterlijk ‘ontwaakt zijn’. Het is een mentale staat die iedereen kan bereiken en wie wil dat nou niet?

Ik geef jullie hierbij een korte, chronologische, achtergrond van mijn studie en werkervaringen.

Ik verheug me erop om binnenkort kennis met elkaar te kunnen gaan maken !

Mijn interesse heeft zich eigenlijk altijd gericht op gezondheid, van zowel het lichaam als ook de geest. Tijdens mijn werk als klinisch diëtiste voelde ik de behoefte om mijn kennis en ervaringsgebied uit te breiden. Opleidingen tot yoga docente en shiatsu therapeute (manuele therapie) volgde. Zo kreeg mijn werk en mijn affiniteit tot een holistische gezondheid aanpak meer inhoud. Met veel aandacht voor preventie en het zelf herstellend vermogen van ieder mens. Parallel hieraan liep mijn interesse en groeiende kennis van het Tibetaans Boeddhisme waarmee ik in 1992 in contact kwam tijdens een lange reis door Zuid-Oost Azië. In deze filosofie wordt de kracht en de ontwikkeling van onze geest tot haar hoogste staat tot in grote details uitgewerkt.

Sinds 1998 ben ik actief betrokken bij het Maitreya Instituut Nederland. Zowel in de organisatie alsook als facilitator van programma onderdelen.

Maitreya Instituut, opgericht in 1979, was het eerste centrum in Nederland waar kennis kon worden gemaakt met de rijke achtergrond van het Tibetaans Boeddhisme https://www.maitreya.nl

Maitreya Instituut maakt onderdeel uit van haar weredlwijde moeder organisatie FPMT: The Foundation for the Preservation of the Mahayana Traditie oftewel FPMT (https://fpmt.org)

Van 2012 – 2104 heb ik full-time gestudeerd aan een van haar instituten in Italië www.iltk.org

Tevens heb ik de opleiding tot Mindfulness trainer gevolgd.

Mijn religie is zeer eenvoudig. Mijn religie is vriendelijkheid.

ZIJNE HEILIGHEID DE XIV DALAI LAMA