Mindfulness Compassie Cursus

Heb je ook zin om verder te oefenen met mindfulness?  Je lijf en geest te verdiepen met mindfulness, compassie en inzicht meditaties?

Doe mee met de 4 weken Mindfulness en Compassie cursus.

De compassietraining is ontwikkeld om mindfulness en mildheid te blijven oefenen, en je beoefening van vriendelijkheid te verdiepen. Daarmee is compassietraining een belangrijke aanvulling op de ‘gewone’ mindfulnesstraining. De cursus bestaat uit mindfulness, compassie en inzicht meditaties. Daarnaast beoefenen we ontspannende yin yoga houdingen die mededogen en vriendelijkheid stimuleren.

In deze cursus doen we oefeningen om meer warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met onszelf en anderen te ervaren.

Met de Mindfulness Compassie Cursus leer je

  • een mildere en vriendelijker houding naar jezelf aan te nemen, juist op momenten dat je dat goed kunt gebruiken;
  • inzicht te verkrijgen in elementen uit de westerse en boeddhistische psychologie die betrekking hebben op de beoefening van compassie;
  • behulpzame vaardigheden te ontwikkelen in contact met ongemak, pijn of stress;
  • praktische oefeningen voor het dagelijks leven.

Naast het verder trainen van mindfulness, oefenen we met:

– Het erkennen van pijn en lijden en hoe ons brein en organisme is geëvolueerd om ons te helpen overleven.

– Inzicht in de drie centrale emotieregulatiesystemen, gericht op veiligheid, bevrediging en sociale verbondenheid.

– Hoe de drie systemen uit balans kunnen raken door invloeden van buitenaf, maar ook van binnenuit, bv. door schaamte, zelfkritiek en de innerlijke pestkop.

– Hoe mentale voorstellingen de emotieregulatiesystemen kunnen beïnvloeden en compassiebeoefening de balans kan helpen herstellen.

– Oefenen in compassievol motiveren, aandacht geven, voelen, redeneren, visualiseren, spreken en handelen.

 

De cursus is ontwikkeld door Merel Gerrits (Pscyholoog/ Hoofd Mindfulness Opleidingen) en is onder meer gebaseerd op het werk van David Dewulf,  Frits Koster, Paul Gilbert, Christopher Germer, Tara Brach, Barbara Fredrickson en Kristin Neff.

 

compassie dag balansante

Algemene informatie

  • Deze cursus is geschikt als je verder wilt met mindfulness. Meditatie-ervaring is geen voorwaarde voor deelname. Iedereen is welkom
  • Trainer; De cursus word gegeven word gegeven door Merel Gerrits, de oprichter van BalanSanté. Merel is een VMBN Cat. 1. MBSR trainer en Hoofd Docent bij de BalanSanté Mindfulness opleidingen.
  • Deze cursus is op donderdag avonden, om de week van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur.  

Aanmelden Compassie Cursus

Ja ik doe graag mee

Locatie BalanSanté Mindfulness, meditatie en yoga cursus Nieuw Vennep

BalanSanté Mindfulness Cursus in Nieuw-Vennep is tevens goed bereikbaar vanuit Abbenes, Burgerveen, Leimuiden, Leimuiderbrug, Lisserbroek, Rijsenhout, Noordwijkerhout, Woubrugge,Sassenheim, Kaag,  Oude Wetering en Wetering. De Mindfulness Cursus Hoofddorp en Nieuw Vennep is tevens goed bereikbaar vanuit Aalsmeer, Vijfuizen, Zwaanshoek en de gehele gemeente Haarlemmermeer. BalanSanté mindfulness cursus Hillegom en Nieuw Vennep  is tevens zeer goed bereikbaar vanuit Beinsdorp, De Zilk, Lisse, Vogelenzang en Bennebroek. Mindfulness Cursus Nieuw Vennep is ook goed te bereiken voor Bennebroek, Cruquius, Haarlem, Heemstede en Zandvoort.