Mindfulness bij Burnout workshop

Tijdens deze 4 dagen workshop worden verschillende methodes aangereikt die kunnen worden ingezet bij burn-out.

Je leert diverse mindfulness en cognitieve psychologie oefeningen. De focus ligt op het creëren van mentale en lichamelijke balans.

Mindfulness bij Burnout workshop

In de Mindfulness bij burnout coaching module leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness, mental coaching en mindful bewegen oefeningen.

We werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rustWe verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stressreductie en uiteraard Mindfulness.

De 4 dagen zijn opgebouwd in 4 thema’s;

 1. Bewustwording
 2. Blokkades
 3. Loslaten
 4. Zingeving

Hierbij passend leer je theorie, (psycho-educatie)  coaching technieken en we beoefenen bijpassende meditatie oefeningen.

Je leert diverse mindfulness oefeningen geven van 1 tot 25 minuten. De oefeningen zijn makkelijk toepasbaar op verschillende momenten van de dag. We verdiepen ons in cognitieve therapie en werken met RET, diverse mental coachings oefeningen en Assertiviteits oefeningen.

We oefenen met een mengvorm van ademhalingsoefeningen, de bodyscan, visualisatie en ontspanningsoefeningen en op yin yoga gebaseerde bewegingsoefeningen.  Je leert hiermee een totaal programma waar je op maatwerk mee aan de slag kunt en diverse methodes en oefeningen kunt gebruiken.

 Je leert:

 • Diverse mindfulness en meditatie oefeningen geven;  ademhaling, (zittende) bodyscan, bewegen met aandacht, ontspanningsoefening, visualisatie en vipassana meditatie.
 • Kennis over Mindfulness, burn-out, stress en effecten van mindfulness; psycho-educatie geven.
 • Diverse praktische en mental coaching oefeningen om te kunnen toepassen, zoals Rationele Emotieve Therapie, werken aan belasting/belastbaarheid, van moeten naar willen.

De doelgroep:

Mindfulness bij burnout is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

Wie

Deze workshop is geschikt voor therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten, yoga docenten en sociaal werkers.  Je leert diverse oefeningen om te kunnen werken met clienten voor stress coaching.  Je ontvangt een certificaat na deelname.

Studie belasting

In totaal 52 uur, waarvan 28 contacturen.

Docent Merel Gerrits

Merel is de oprichter van BalanSanté. Ze is een mindfulness leraar en psycholoog met meer dan 15 jaar ervaring. Merel is gespecialiseerd in stressmanagement, mindfulness, individuele therapie en trainingen. Na haar kennismaking met Mindfulness in de VS ontwikkelde Merel een ware passie voor het vermogen van de mens om door middel van bewuste aandacht en coaching jezelf positief te beïnvloeden en te veranderen. In 2015 publiceerde Merel haar eerste boek Mind Yourself, dat gaat over haar werk op het gebied van stressmanagement. Merel is Categorie 1 VMBN trainer en 3 ster MYVN trainer.

Algemene informatie

Waar 

Deze teacher training wordt gegeven bij BalanSanté in Nieuw Vennep.

Wanneer;
Deze 4 dagen vinden plaats in november en december 2019.
data; 6 en 20 november, 4 en 18 december.

 

Voor alle data en tijden klik Hier

Investering

Deze module bestaat uit 4 dagen en kost €495,-

Je ontvangt bij deze workshop een uitgebreid BalanSanté werkboek met meditatie teksten en mental coaching oefeningen.

 Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW, en literatuurlijst.

Aanmelden mindfulness bij burnout

Je bent van harte welkom om mee te doen.

Aanbevolen Boekenlijst

Je ontvangt bij deze workshop een uitgebreid BalanSanté werkboek met meditatie teksten en mental coaching oefeningen.  Wil je verder werken met Mindfulness dan raden we je onderstaande boeken aan;

 • Mind Yourself training, voor rust en balans. Auteur; Merel Gerrits
 • Zonder stress over rust en ontspanning Auteur: Davidji

 • Mindfulness bij stress, burn-out en depressie een 8-weken-stappenplan voor hulpverleners Auteur: David Dewulf

 • Mindfulness voor een gelukkig leven, Auteur: Nhat Hanh

 • Mindfulness, Een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld, Auteur: Mark Williams