Mindfulness en Yin Yoga Coaching Burnout Workshop

De eerste stap tot mindfulness coach bij burnout zet je met deze unieke 4 dagen
Mindfulness en Yin Yoga bij Burnout Coaching Workshop.
Een verdiepende coaching module ontwikkeld door psycholoog en mindfulness docent Merel en Yin Yoga Docent Caroline.
Inclusief certificaat.

Mindfulness en Yin Yoga bij Burnout Coaching Workshop

In de Mindfulness, Yin Yoga Burn-out coaching module leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness, mental coaching en yin yoga oefeningen.

We werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rustWe verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie en uiteraard Mindfulness, meditatie en Yin Yoga.

De 4 dagen zijn opgebouwd in 4 thema’s;

 1. Bewustwording
 2. Omgaan
 3. Loslaten
 4. Zingeving

Hierbij passend leer je theorie, (psycho-educatie)  coaching technieken en we beoefenen bijpassende meditatie en yin yoga oefeningen.

Je leert diverse mindfulness oefeningen geven van 1 tot 25 minuten. De oefeningen zijn makkelijk toepasbaar op verschillende momenten van de dag. We oefenen met een mengvorm van ademhalingsoefeningen, de bodyscan, visualisatie en ontspanningsoefeningen en bewegingsoefeningen.

Je leert diverse yin yoga oefeningen, de effecten van yin yoga op het brein en (overprikkeld) zenuwstelsel. Je leert over de invloed van de diverse (serie) houdingen op het zenuwstelsel, je gaat hier zelf ook mee aan de slag. We besteden aandacht voor het fysieke, emotionele en mentale lichaam.

Je leert hiermee een totaal programma waar je op maatwerk mee aan de slag kunt met clienten.

 

 Je leert:

 • Diverse mindfulness en meditatie oefeningen geven;  ademhaling, (zittende) bodyscan, bewegen met aandacht, ontspanningsoefening, visualisatie en vipassana meditatie.
 • Kennis over Mindfulness, Burnout, Overspannenheid, stress en effecten van mindfulness en yin yoga; psycho-educatie geven.
 • Diverse praktische en mental coaching oefeningen om te kunnen toepassen, zoals Rationele Emotieve Therapie, werken aan belasting/belastbaarheid, van moeten naar willen.
 • De effecten van yin yoga op het brein en (overprikkeld) zenuwstelsel
 • De invloed van de diverse (serie) houdingen op het zenuwstelsel, je gaat hier zelf ook mee aan de slag.
 • Aandacht voor het fysieke, emotionele en mentale lichaam
 • Specifieke ademhalingsoefeningen, pranayama

De doelgroep:

Mindfulness en Yin Yoga bij burn-out is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

Wie

Deze workshop is geschikt voor therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten,  yoga docenten, sociaal werkers, coaches en iedereen die mindfulness, coaching en yin yoga wil kunnen geven aan clienten. Je hebt geen vooropleiding nodig om mee te doen met deze workshop. Ervaring met mindfulness is een pré.

Wat

Deze 4 dagen zijn een prachtige verdieping om mindfulness, mental coaching en yin oefeningen te kunnen geven aan mensen met stress of burnout klachten.

Merel Gerrits

psycholoog nieuw vennep

Merel Gerrits is de oprichter van BalanSanté. Ze is een mindfulness leraar en psycholoog met meer dan 15 jaar ervaring. Merel is gespecialiseerd in stressmanagement, mindfulness, individuele therapie en trainingen. Na haar kennismaking met Mindfulness in de VS ontwikkelde Merel een ware passie voor het vermogen van de mens om door middel van bewuste aandacht en coaching jezelf positief te beïnvloeden en te veranderen. In 2015 publiceerde Merel haar eerste boek Mind Yourself, dat gaat over haar werk op het gebied van stressmanagement. Merel is Categorie 1 VMBN trainer en 3 ster MYVN trainer.

 

Caroline van der Neut

De Yin Yoga lessen worden gegeven door Caroline van der Neut; ‘Ik neem je mee in de verdieping van Yin Yoga, De filosofie, geschiedenis, levenswijze, de anatomie. We onderzoeken de verbinding tussen lichaam en geest, oftewel bewust-worden van wie je bent en wat je doet vanuit je hart.  Ieder mens is uniek, geen houding is hetzelfde. Je onderzoekt je eigen grenzen, ontspant de spieren.  Ik verheug mij erop om alle opgedane kennis en eigen ervaringen met jullie samen te delen in de Yin yogalessen!

Aanbevolen boekenlijst

Er zijn veel interessante boeken, wil je graag na de cursus verder werken en lezen hiermee? Dan zijn onderstaande boeken passend;

 • Mind Yourself training, voor rust en balans. Auteur; Merel Gerrits
 • Zonder stress over rust en ontspanning Auteur: Davidji

 • Mindfulness bij stress, burn-out en depressie een 8-weken-stappenplan voor hulpverleners Auteur: David Dewulf

 • Yin yoga, een soepeler lichaam zonder krachtsinspanning. de zachte weg naar je innerlijke centrum. Auteur: Stefanie Arend
 • Yin Yoga, principles & practice. Auteur: Paul Grilley

Algemene informatie

Waar 

Deze workshop wordt gegeven bij BalanSanté centrum voor mindfulness-yoga-meditatie in Nieuw Vennep.

Data:

De Mindfulness bij Burnout coaching workshop bestaat uit 4 woensdagen van 09.30 tot 16.30 uur.

Maart; 6, 20 2019.

April: 3, 17

Hier is nog plek. Voor alle data en tijden klik Hier

Investering

Deze module bestaat uit 4 dagen en kost €495,-

 Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW, en literatuurlijst.

Aanmelden Mindfulness bij Burnout Workshop.

Je bent van harte welkom om mee te doen met onze workshop.