BalanSante Mindfulness MBSR basis training 'Balans'

Mindfulness Training

De Mindfulness MBSR basis training ‘Balans’ wordt gegeven in het mooie mindfulness centrum van BalanSanté in Nieuw Vennep. Er is maar één basis mindfulness training. Het is een programma met een vaste opbouw en vaste onderdelen, dat inmiddels dertig jaar bestaat en waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. Deze training wordt alleen gegeven door gecertificeerde Mindfulness MBSR trainers.

In deze Mindfulness Basis Training (MBSR) leer je met meer aandacht in het leven te staan. Mindfulness kan veel betekenen voor de bewustwording in je dagelijks leven. Je vermindert hiermee stress, je leert dingen loslaten, anders met problemen omgaan en je wordt bewust van je lijf en emoties. Daarmee leef je meer ontspannen, met aandacht én ervaar je meer geluk.

De onderdelen van iedere bijeenkomst zijn:

  • begeleide aandachts- en concentratie-oefeningen;
  • bewegingsoefeningen;
  • zit- en loopmeditatie.
  • daarnaast komen er op een praktische manier theoretische aspecten aan bod en is er ruimte voor het bespreken van de ervaringen. Immers, door nauwkeurig naar je ervaringen te kijken wordt de opmerkzaamheid gescherpt en kunnen er inzichten ontstaan.

De mindfulness trainingen zijn geschikt mensen met verschillende achtergronden en met verschillende redenen. Zo kun je bijvoorbeeld herstellende zijn van een burnout, angstklachten hebben, veel stress ervaren of je ervaart dat je ‘jezelf niet meer bent’. Het doel is altijd om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk en rust te gaan ervaren.

 

Effecten Mindfulness MBSR training

Er zijn al heel wat Resultaten van wetenschappelijk onderzoeken wat mindfulness en meditatie voor effecten heeft. Mindfulnesstraining is een training met een duidelijk omschreven programma. Ook wel Mindfulness Based Stress Reduction training genoemd, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness met Westerse psychologische inzichten samengebracht in de achtweekse mindfulnesstraining, die nu al meer dan 35 jaar bestaat en door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek bewezen effectief is gebleken. Onderzoek laat zien dat mindfulnesstraining zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en positieve veranderingen in cognitief en neurobiologisch functioneren.

Na de training:

√ Ervaar je minder stress

√ voel je je meer ontspannen

√ Kun je bewuster ademen

√ Kun je je beter concentreren

√ Ben je geduldiger

√ Ben je beter in staat te accepteren

√ Kun je beter omgaan met emoties

√ Heb je negatief gedrag veranderd in positief

√ Geniet je meer van je leven.

√ Ben je meer vitaal.

Algemene informatie

Het cursusmateriaal bestaat uit een werkmap met informatie over mindfulness, het huiswerk en het thema van de bijeenkomst. De deelnemer ontvangt ook audiotracks met daarop begeleide oefeningen en meditaties.

De groep
De groep, blijft tijdens de acht weken bij elkaar. Het is een groepstraining, maar toch is het ook een heel individueel proces. De trainer heeft met de deelnemers tijdens de training alleen individueel contact als hieraan behoefte is.

Voor wie is deze Mindfulness MBSR basis training geschikt?

Dit programma is geschikt voor iedereen. Iedere volwassene, oud of jong, snel of langzaam, met of zonder klachten is welkom en kan ervan profiteren.

Start data Mindfulness Trainingen

Je kunt kiezen uit  het volgen van de training in de ochtend of in de avond. Zo is er altijd een training voor jou. 

Voor alle data kijk hier:

DataWat heb je nodig?

Iedereen kan meedoen. Als je geïnteresseerd bent en de tijd neemt om te oefenen, dan staat er meestal weinig in de weg. Bij twijfel kun je altijd overleggen. Geef het een kans!

De training is inclusief uitgebreid werkboek, luister oefeningen en koffie/thee. Merel Gerrits is aangesloten bij de VMBN en Categorie 1 Trainer.  U kunt hierdoor (mogelijk) een vergoeding van uw zorgverzekeraar ontvangen.

  • Wanneer De mindfulness trainingen worden gegeven in de ochtend of avond.
  • Voor wie  Dit programma is geschikt voor iedereen. Iedere volwassene, oud of jong, snel of langzaam, met of zonder klachten is welkom en kan ervan profiteren. ‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven,’ zegt de ontwikkelaar van mindfulnesstraining, Jon Kabat-Zinn.
  • Door Wie: De mindfulness trainingen bij BalanSanté worden gegeven door gecertificeerde MBSR Trainers.

Vergoeding Mindfulness

Merel Gerrits is aangesloten bij de VMBN en Categorie 1 Trainer.   U kunt hierdoor (mogelijk) een vergoeding van uw zorgverzekeraar ontvangen.

Checkt u s.v.p. bij uw zorgverzekeraar wat u vergoed kunt krijgen, of kijk op zorgwijzer.nl 

 

Reserveer hier je plek

Reserveer je plekje tijdig via het aanmeldformulier 

https://www.balansante.nl/aanmelden-trainingen/