BalanSante Mindfulness MBSR training 'Balans'

De volgende groepstraining start in mei

BalanSanté is een gecertificeerd mindfulness opleidings instituut.

Onze mindfulness trainingen worden sinds 2006 met zorg en aandacht gegeven.

Mindfulness MBSR Training ‘Balans’

In deze Mindfulness Training (MBSR) leer je met meer aandacht in het leven te staan. Mindfulness kan veel betekenen voor de bewustwording in je dagelijks leven. Je vermindert hiermee stress, je leert dingen loslaten, anders met problemen omgaan en je wordt bewust van je lijf en emoties. Daarmee leef je meer ontspannen, met aandacht én ervaar je meer geluk. De training bestaat uit acht sessies van 2,5 uur. Iedere sessie heeft een thema. Mindfulness training is geen theoretische, maar een praktische training. Je leert door te doen.

MBSR 8 weken Programma;

  • Herkennen van automatische reacties
  • Onderzoeken van obstakels
  • Bewustworden en respecteren van grenzen
  • Stress leren herkennen
  • De juiste keuzes leren maken
  • Gedachten doorzien
  • Mindfulness in je dagelijks leven integreren
  • Succesvol toepassen van wat je hebt geleerd

Onderdelen van de sessies zijn:

  • bewegingsoefeningen;
  • zit- en loopmeditatie.
  • daarnaast komt er op een praktische manier theoretische aspecten/ thema’s aan bod en is er ruimte voor het bespreken van de ervaringen met de beoefening van mindfulness.

Na de training:

√ Ervaar je minder stress

√ voel je je meer ontspannen

√ Kun je bewuster ademen

√ Kun je je beter concentreren

√ Ben je geduldiger

√ Ben je beter in staat te accepteren

√ Kun je beter omgaan met emoties

√ Heb je negatief gedrag veranderd in positief

√ Geniet je meer van je leven.

√ Ben je meer vitaal.

"The real meditation is how you live your life."

Algemene informatie

De groep; van zo’n acht tot vijftien mensen, blijft tijdens de acht weken bij elkaar. Het is een groepstraining, maar toch is het ook een heel individueel proces.

Wanneer;  De mindfulness trainingen worden gegeven in de avond van 19.00 tot uiterlijk 21.00 uur. De volgende geplande training start in mei

Waar: De trainingen worden gegeven op onze prachtige locatie. Als dit niet kan i.v.m. de quarantaine, is de training online via zoom.

Voor wie; Dit programma is geschikt voor iedereen. Iedere volwassene, oud of jong, snel of langzaam, met of zonder klachten is welkom en kan ervan profiteren.

Door wie: De mindfulness trainingen bij BalanSanté worden gegeven door Merel Gerrits, de oprichter van BalanSanté. Merel is hoofd docent bij de Mindfulness opleiding. Ze is een gecertificeerde mindfulness trainer en psycholoog met meer dan 20 jaar ervaring

Waar: Onze activiteiten worden gehouden in een prachtige overdekte botanische tuin in de Haarlemmermeer, Noord- Holland of online via live bijeenkomsten in een groep of individueel.

Inclusief; Het cursusmateriaal bestaat uit een werkmap met informatie over mindfulness, het huiswerk en het thema van de bijeenkomst. De deelnemer ontvangt ook audiotracks met daarop begeleide oefeningen en meditaties.

De mindfulness trainingen zijn geschikt mensen met verschillende achtergronden en met verschillende redenen. Zo kun je bijvoorbeeld herstellende zijn van een burnout, angstklachten hebben, veel stress ervaren of je ervaart dat je ‘jezelf niet meer bent’. Het doel is altijd om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk en rust te gaan ervaren.

 

Vergoeding Mindfulness

Merel Gerrits is aangesloten bij de VMBN als Categorie 1 Trainer . U kunt hierdoor (mogelijk) een vergoeding van uw zorgverzekeraar ontvangen.  Checkt u s.v.p. bij uw zorgverzekeraar wat u vergoed kunt krijgen, of kijk op zorgwijzer.nl