BalanSante Mindfulness MBSR basis training 'Balans'

Start oktober

BalanSanté is een gecertificeerd mindfulness opleidings instituut. Onze mindfulness trainingen worden al jarenlang met zorg en liefde gegeven door gecertificeerde trainers. De Mindfulness MBSR basis training ‘Balans’ wordt gegeven in de prachtige curus locatie in Haarlemmermeer.

Mindfulness Training

In deze Mindfulness Basis Training (MBSR) leer je met meer aandacht in het leven te staan. Mindfulness kan veel betekenen voor de bewustwording in je dagelijks leven. Je vermindert hiermee stress, je leert dingen loslaten, anders met problemen omgaan en je wordt bewust van je lijf en emoties. Daarmee leef je meer ontspannen, met aandacht én ervaar je meer geluk.

De onderdelen van iedere bijeenkomst zijn:

  • begeleide aandachts- en concentratie-oefeningen;
  • bewegingsoefeningen;
  • zit- en loopmeditatie.
  • daarnaast komen er op een praktische manier theoretische aspecten aan bod en is er ruimte voor het bespreken van de ervaringen.
balansante-mindfulness-docenten-opleiding

De mindfulness trainingen zijn geschikt mensen met verschillende achtergronden en met verschillende redenen. Zo kun je bijvoorbeeld herstellende zijn van een burnout, angstklachten hebben, veel stress ervaren of je ervaart dat je ‘jezelf niet meer bent’. Het doel is altijd om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk en rust te gaan ervaren.

 

"The real meditation is how you live your life."

Reserveer nu, betaal pas als activiteit doorgaat

De volgende training start in oktober,  we houden alle RIVM richtlijnen in de gaten. Mocht de training toch niet kunnen doorgaan, hoef je niet te betalen.

Reserveer gerust je plek, je betaald pas als we starten.

Algemene informatie

De groep; De groep, blijft tijdens de acht weken bij elkaar. Het is een groepstraining, maar toch is het ook een heel individueel proces.

Wanneer; De mindfulness trainingen worden gegeven in de avond. De volgende training start op 5-10-20

Voor wie; Dit programma is geschikt voor iedereen. Iedere volwassene, oud of jong, snel of langzaam, met of zonder klachten is welkom en kan ervan profiteren.

Door wie: De mindfulness trainingen bij BalanSanté worden gegeven door Merel Gerrits, de oprichter van BalanSanté . Merel is hoofd docent bij de Mindfulness opleiding. Ze is een gecertificeerde mindfulnesstrainer en psycholoog met meer dan 15 jaar ervaring

Waar: Onze activiteiten worden gehouden in een prachtige overdekte botanische tuin in de Haarlemmermeer, Noord- Holland.

Inclusief; Het cursusmateriaal bestaat uit een werkmap met informatie over mindfulness, het huiswerk en het thema van de bijeenkomst. De deelnemer ontvangt ook audiotracks met daarop begeleide oefeningen en meditaties.

Vergoeding Mindfulness

Merel Gerrits is aangesloten bij de VMBN als Categorie 1 Trainer en gecertifieerd mindfulnesstrainer bij de VVM.  U kunt hierdoor (mogelijk) een vergoeding van uw zorgverzekeraar ontvangen.  Checkt u s.v.p. bij uw zorgverzekeraar wat u vergoed kunt krijgen, of kijk op zorgwijzer.nl 

Na de training:

√ Ervaar je minder stress

√ voel je je meer ontspannen

√ Kun je bewuster ademen

√ Kun je je beter concentreren

√ Ben je geduldiger

√ Ben je beter in staat te accepteren

√ Kun je beter omgaan met emoties

√ Heb je negatief gedrag veranderd in positief

√ Geniet je meer van je leven.

√ Ben je meer vitaal.