BalanSante Mindfulness MBSR basis training 'Balans'

De Mindfulness MBSR basis training ‘Balans’ wordt gegeven door Merel Gerrits in het mooie mindfulness centrum van BalanSanté in Nieuw Vennep.

Er is maar één basis mindfulness training. Het is een programma met een vaste opbouw en vaste onderdelen, dat inmiddels dertig jaar bestaat en waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. Deze training wordt alleen gegeven door gecertificeerde Mindfulness MBSR trainers.

 BalanSante Mindfulness training;  ‘Balans’ 

In deze Mindfulness Basis Training (MBSR) leer je met meer aandacht in het leven te staan. Mindfulness kan veel betekenen voor de bewustwording in je dagelijks leven. Je vermindert hiermee stress, je leert dingen loslaten, anders met problemen omgaan en je wordt bewust van je lijf en emoties. Daarmee leef je meer ontspannen, met aandacht én ervaar je meer geluk.

Praktische training
Mindfulness training is geen theoretische, maar een praktische training. Je leert door te doen.

De onderdelen van iedere bijeenkomst zijn:

  • begeleide aandachts- en concentratie-oefeningen;
  • bewegingsoefeningen;
  • zit- en loopmeditatie.
  • daarnaast komen er op een praktische manier theoretische aspecten aan bod en is er ruimte voor het bespreken van de ervaringen. Immers, door nauwkeurig naar je ervaringen te kijken wordt de opmerkzaamheid gescherpt en kunnen er inzichten ontstaan.

Materiaal

Het cursusmateriaal bestaat uit een werkmap met informatie over mindfulness, het huiswerk en het thema van de bijeenkomst. De deelnemer ontvangt ook audiotracks met daarop begeleide oefeningen en meditaties.

De groep
De groep, blijft tijdens de acht weken bij elkaar. Het is een groepstraining, maar toch is het ook een heel individueel proces. De trainer heeft met de deelnemers tijdens de training alleen individueel contact als hieraan behoefte is.

Voor wie is deze Mindfulness MBSR basis training geschikt?

Dit programma is geschikt voor iedereen. Iedere volwassene, oud of jong, snel of langzaam, met of zonder klachten is welkom en kan ervan profiteren.

Wat heb je nodig?

Iedereen kan meedoen. Als je geïnteresseerd bent en de tijd neemt om te oefenen, dan staat er meestal weinig in de weg. Bij twijfel kun je altijd overleggen. Geef het een kans!

Investering/kosten

De kosten voor deze 8 weekse Mindfulness MBSR basis training bedragen 300,- p.p. ( ecxl. 21 % btw) (bedrag inclusief € 363,-)

Dit is inclusief uitgebreid werkboek, luister oefeningen en koffie/thee.

Start data Mindfulness Trainingen

September: Deze is volgeboekt

November: Nog plek beschikbaar

Voor alle data kijk hier:

Data

Merel Gerrits

trainer en psycholoog balansante
balansante centrum mindfulness yoga meditatie nieuw vennep
myvn lid

.