Mindfulness & Mindful Yoga teacher training

In juli organiseren wij een Mindfulness, Meditatie en Yoga zomer 3 daagse

op ons heerlijke centrum in nieuw vennep.

 

Wil je de eerste stap zetten tot mindfulness trainer?
Wil je voor jezelf meer verdieping op het gebied van mindfulness, mediteren en mindful yoga?
Doe mee met onze 3 daagse zomer training.
De focus ligt op ervaren, leren, ontspannen, genieten en vooral oefeningen leren geven.

Inhoud Mindfulness & Yoga Zomer 3 daagse training.

In de Mindfulness en Yoga pre teacher training leer je de basisbeginselen van de belangrijkste Mindfulness, Meditatie en Yoga oefeningen. We verdiepen ons in Mindfulness en meditatie, je leert een aantal basis Mindfulness en meditatie oefeningen geven en kunt deze integreren in je huidige werk.

Deze 3 dagen zijn een kennismaking met mindfulness en yoga als deelnemer én als trainer. Je verdiept je eigen beoefening en kennis van yoga en meditatie.

Je kunt na deze dagen als je wilt doorstromen naar de basis mindfulness opleiding tot trainer. De zomer 3 daagse wordt gehouden op 24, 25 en 26 juli. De dagen zijn van 10.00 tot 16.30 uur op ons heerlijke mindfulness en yoga centrum in nieuw vennep. We zullen als het weer het toelaat in het aangrenzende park buiten oefeningen doen.

Inhoud:

  • Uitleg mindfulness en meditatie
  • De bodyscan,
  • Ademhaling meditaties,
  • Diverse aandacht meditaties; geluiden, gedachten, emoties,
  • Loopmeditatie,
  • Uitleg Mindful Yoga
  • Diverse Midful Yoga oefeningen

Per gedeelte gaan we dieper op de lesstof in. Bijvoorbeeld hoe je een goede meditatie geeft, de houding, de do’s en dont’s van het lesgeven, veel meer achtergrond en uitleg over mindfulness. Ook staat je eigen ontspanning centraal en doen we diverse mindfulness meditaties en yoga oefeningen,  verdiepingsmeditaties en ontspanningsoefeningen.

balansante opleiding mindfulness trainer

Mindfulness

Mindfulness is ontwikkeld door Jon Kabat Zin. Zijn definitie van mindfulness is: Beoefening van mindfulness betekent op een speciale manier oplettend zijn; ‘bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zónder te oordelen.
Door het doen van mindfulness oefeningen leer je de aandacht te richten op het nu.  Je aandacht is gericht op wat je zintuiglijk ervaart en welke gedachten er zijn in het huidige moment. Verder leer je door te oefenen een open en aandachtige houding. Elke gedachte, elk gevoel, elke lichamelijke gewaarwording wordt toegelaten zonder er een waardeoordeel aan te geven en zonder er iets aan te willen veranderen.

Aanmelden zomer training

Je bent van harte welkom om mee te doen met onze zomer 3 daagse.