Psycho-sociale Therapie bij BalanSanté

Bij BalanSanté werken we aan jouw klachten, je hulpvraag en wensen en we werken met een passende therapie vorm om jou weer lekker in je vel en in balans te krijgen.

De Psychosociale therapie is opgedeeld in verschillende therape vormen:

Mental Coaching

Bij mental coaching staan we stil bij het probleem waar je mee zit en wat je graag wilt bereiken. Het kan gaan om een situatie op je werk of in je privé-leven. Wat gaat niet naar wens en hoe zou je het willen zien. We stellen samen een plan op, waarin we werken aan het bereiken van je doel? Bij coaching wordt ervan uitgegaan dat de gecoachte met steun van de coach zelf de oplossingen voor zijn problemen kan vinden, zelfs zijn talenten verder kan ontwikkelen.

Door te werken aan het oplossen van je problemen kun je nog meer vanuit je eigen kracht en kwaliteiten leven en werken. BalanSanté kan je net het steuntje in de rug bieden om meer balans en rust in je leven te krijgen.

Cognitieve Gedragstherapie

Cognitieve Therapie is een behandelmethode die al jarenlang wordt toegepast binnen de psychologische hulpverlening.Kort samengevat gaat deze behandelmethode ervan uit dat, wanneer je een negatief gevoel ervaart, dat veroorzaakt wordt door negatieve gedachten die je hebt. Deze gedachten gaan vaak snel en zijn grotendeels onbewust. Wanneer je hier last van hebt, merk je bijvoorbeeld dat je vaak negatieve gevoelens ervaart, maar niet goed weet waarom.

Door middel van Cognitieve Therapie leer je op een concrete manier om je bewust te worden van deze gedachten. Je krijgt daardoor meer inzicht in jezelf en je leert beter te relativeren. Hierdoor krijg je meer  grip op je negatieve gedachten en dus op je negatieve gevoelens.

Rationeel emotieve therapie

RET staat voor Rationeel Emotieve Therapie. Hierbij onderzoeken wij gedachten welke ten grondslag liggen aan bepaalde overtuigingen. De interpretatie van een gebeurtenis bepaalt hoe iemand zich daarbij voelt.

Deze therapievorm bestaat uit een gespreksvorm waarbij je als het ware een spiegel wordt voorgehouden.

Bij Ret therapie neemt de therapeut een directieve houding aan in de ondersteuning van jouw proces van bewustwording van jouw denkbeelden en overtuigingen. Je krijgt hierdoor inzicht in jou denken en handelen. Hierdoor kun je na een korte periode zelf actief met RET aan de gang zodat je ook in het dagelijks leven je beter zult voelen.

Stress en Burnout therapie

Burn-out is de naam van een psychische aandoening waarbij de patiënt emotioneel uitgeput is en weinig kan presteren. Bij steeds meer mensen wordt de diagnose burn-out gesteld. Bij één op de drie mensen die zich ziek melden is de oorzaak stress.

Hoe kom je ervan af? In de stress en burnout therapie van BalanSanté leggen we de focus op wat je wilt en kunt. We werken aan het herstellen van je draagkracht en balans.

Burn-out is verschillend van depressie: burn-out is in eerste instantie een ‘energiestoornis’, en depressie een ‘stemmingsstoornis’. Burn-out, overspannenheid en depressie hebben vergelijkbare symptomen, maar andere oorzaken. Ik help je graag tijdens de therapie om te onderzoeken wat je hebt en wat de oorzaken zijn.

Therapie BalanSanté

Door wie; de therapie wordt gegeven door psycholoog Merel Gerrits. Voor meer informatie over de Tijden en Tarieven klikt u hier:

Tarieven en Tijden

BalanSanté heeft geen wachtlijst. U kunt direct een afspraak maken.
Plan uw afspraak eenvoudig hier in:

Plan uw afspraak