Workshop Compassie en Chi Kung

Annelies van der Heijden

annelies.jpg boeddhistische docent

2 dagen Workshop Mindfulness en Compassie

Compassie wordt binnen het Tibetaans boeddhisme gedefinieerd als de wens dat iedereen, en dus ook wij zelf, vrij mag zijn van lijden en de oorzaken van lijden. Compassie is letterlijk het goede, en warm kloppend hart, van het Tibetaans boeddhisme. Samen met wijsheid vormen ze de twee noodzakelijke vleugels om ons bijzondere menselijke potentieel tot volledige bloei te kunnen laten komen.

Compassie is een betrokkenheid voelen bij emotionele en/of fysieke pijn van zowel onszelf alsook van anderen. Vanuit deze betrokkenheid kan moed en bereidheid groeien om ook daadwerkelijk dit lijden proberen te verlichten. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het trainen van compassie onze gezondheid op een zeer positieve manier ondersteunt en beïnvloedt.

Tijdens deze dagen zullen we kennis maken met de (logische) stapjes die toewerken naar deze uiteindelijk zeer moedige houding. We zullen samen discussieren en oefenen. Niet alleen in meditatie maar ook met eenvoudige fysieke oefeningen, zoals chi kung / eenvoudige beweging.

Daarnaast zal Chenrezig, als boeddha manifestatie en HÉT symbool van grote compassie, geïntroduceerd gaan worden.

Met mindfulness als waardevolle basis kunnen we groeien en trainen in kindfulness.

 Door wie:

We zijn enorm trots dat deze middag gegeven wordt door Annelies van der Heijden.  Ze is sinds 1998 nauw betrokken bij het Boeddhistisch Maitreya Instituut Nederland en de FPMT organisatie. Ze volgde o.a. 3 jaar fulltime studie in Italië aan een van de ‘FPMT’ instituten.

Wie

Voor iedereen die al kennis heeft gemaakt met meditatie en mindfulness en graag zijn/haar beoefening en kennis wil verdiepen.

Waar 

Deze dagen worden gegeven bij BalanSanté

 

 

 

 

 

Aanmelden compassie bijscholing

Je bent van harte welkom om mee te doen de compassie dag.