Begin je met Yoga bij ons? Je kunt je eenvoudig registreren en je eigen lessen reserveren.

Bekijk hier onze handige uitleg over de registratie stappen. Volg deze om je aan te melden en je lessen te kunnen beheren.

Yin Yoga les door Caroline

Op donderdag avond kun je terecht voor Yin Yoga. De Yin Yoga wordt gegeven door Caroline van der Neut.

 

In mijn lessen neem ik je mee in zachte ontspannende yin houdingen. Soms met muziek, soms met klankschalen en andere instrumenten. We blijven wat langer in de houding, gebruik makend van de zwaartekracht en ademhaling om zo ruimte en rust te creëren in je lichaam. Dat lijkt saai, maar het is zo fijn! Niet alleen zorgt het voor een soepeler en flexibel lichaam. Het geeft je ook de tijd om bewust aanwezig te zijn in het moment en met aandacht naar je lichaam en gevoel te luisteren, het brengt je meer in contact met jezelf. Het herkennen van je grenzen en acceptatie. Na de les voel je je ontspannen, fitter en energieker!

Yin Yoga is voor iedereen toegankelijk die diepe ontspanning zoekt, maar ook geschikt voor mensen die disbalans ervaren, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel gebied. Denk maar aan omgaan met chronische pijnklachten, artritis, reuma, herstellen van blessures, burn-out of andere stress gerelateerde klachten.

Heb jij zin om Yin Yoga eens uit te proberen? Meld je dan aan …

 

Wat is Yin Yoga?

Yin yoga is een zachte en ontspannen vorm van yoga, waarbij de aandacht naar binnen is gericht. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar de houding om in je lichaam te komen. De nadruk ligt op het ontspannen van de spieren, waardoor er ruimte ontstaat voor andere segmenten, zoals het dieper gelegen bindweefsel, banden, pezen en gewrichten.

Naarmate we ouder worden kan ons bindweefsel stugger worden. Door wat langer en stil in een houding te blijven (zo’n drie tot vijf minuten) rek je niet alleen het bindweefsel op en zorg je voor een betere doorbloeding, maar ook voor het opheffen van blokkades en een betere doorstroming van energie (Chi) en dat heeft weer een positief effect op je totale gezondheid. Je voelt je fitter, stabieler en sterker!

Yin Yoga is voor iedereen toegankelijk die ontspanning zoekt, maar ook geschikt voor mensen die disbalans ervaren, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel gebied. Denk maar aan omgaan met chronische pijnklachten, artritis, reuma, herstellen van blessures, burn-out of andere stress gerelateerde klachten.

Voordelen van yin yoga

  • De houdingen worden liggend of zittend gedaan en je mag gebruik maken van kussentjes, blokken, bolsters, etc. om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken in de houdingen.
  • Yin yoga zorgt voor een soepel en flexibeler lichaam, je weefsels worden soepeler en je bewegingsruimte zal gaandeweg toenemen.
  • Door Yin yoga leer je bewust aanwezig te zijn in het moment en met aandacht naar je lichaam en gevoel te luisteren, het brengt je meer in contact met jezelf. Het herkennen van je grenzen en acceptatie.
  • Het maakt je meer weerbaar tegen stress.
  • Op energetisch niveau zorgt Yin yoga voor stimulatie van de meridianen in het lichaam, waardoor Chi (de levensenergie) beter kan stromen en eventuele blokkades worden opgeheven.
  • Na een yin les voel je ontspannen, licht en vol energie en kun je hele wereld weer aan!

Doe je mee? Namasté bij BalanSanté

 

 Informatie Yin Yoga les nieuw vennep

Wanneer:

Bekijk onze agenda voor alle data.

Waar: BalanSanté Centrum voor Mindfulness en Yoga in Nieuw Vennep

Prijs:

  • 5 rittenkaart € 50,-  
  • 10 rittenkaart € 95,-
  • 1 losse les €15,-

Genoemde prijzen zijn inclusief 21 % btw.

De rittenkaart is geldig voor alle yogalessen en de meditatie avond bij BalanSanté.

De rittenkaart is 1 week langer geldig dan het aantal lessen, u kunt zo 1 week missen. 

S.v.p. van te voren even aanmelden via ons reserveringssysteem.

balansante 10 rittenkaart

De mooie locatie van Mindful yoga flow les nieuw vennep 

Onze Yoga lessen vinden plaats op onze eigen mindfulness en yoga centrum locatie Nieuw Vennep.  Je kunt altijd gratis parkeren voor de deur. Welkom bij BalanSanté mindful yoga flow Yoga les nieuw vennep.

BalanSanté Yoga les Nieuw-Vennep is tevens goed bereikbaar vanuit Abbenes, Burgerveen, Leimuiden, Leimuiderbrug, Lisserbroek, Rijsenhout, Noordwijkerhout, Woubrugge,Sassenheim, Kaag,  Oude Wetering en Wetering. De Yoga lessen Hoofddorp en Nieuw Vennep is tevens goed bereikbaar vanuit Aalsmeer, Vijfuizen, Zwaanshoek en de gehele gemeente Haarlemmermeer. BalanSanté Yoga lessen Hillegom en Nieuw Vennep  is tevens zeer goed bereikbaar vanuit Beinsdorp, De Zilk, Lisse, Vogelenzang en Bennebroek. Yoga lessen Nieuw Vennep is ook goed te bereiken voor Bennebroek, Cruquius, Haarlem, Heemstede en Zandvoort. Ons Mindfulness en yoga centrum ligt vlakbij het centrum van Nieuw Vennep. Je kunt altijd gratis parkeren voor de deur. Welkom bij BalanSanté Yin Yang Yoga les nieuw vennep.